Kääbusjõehobu

Choeropsis liberiensis

Väljasuremisohus

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Sõralised (Artiodactyla)
  • Sugukond: Jõehobulased (Hippopotamidae)
  • Loodusvöönd: vihmamets, aastaajati niiske mets
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Paksunahaliste maja
Aktiivsus

Aktiivsus

videviku, öine

Seltsingulisus

Seltsingulisus

üksikeluline, paaris

Toitumine

Toitumine

rohttaimed, viljad, puulehed ja võrsed

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kehapikkus 165 cm, õlakõrgus 90 cm, sabapikkus 20 cm, kaal 210 kg

Eluiga

Eluiga

40 aastat

Asustab aeglase vooluga jõgede kaldaalasid ja soid. Erakliku ja peidulise eluviisiga, häirimise korral võib olla ohtlik. Liigub taimestikus mööda sissetallatud tunnelilaadseid radu. Erinevalt jõehobust poegib maismaal, mitte vees.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart