Kääpakotkas

Aquila heliaca

EASTERN IMPERIAL EAGLE
МОГИЛЬНИК
KEISARIKOTKA

Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)

Elab metsastel seljandikel või küngastel. Jahti peab avamaastikes. Toiduks väiksemad imetajad (suslikud, hamstrid), kahepaiksed, linnud, ka raiped. Saaki püüab maapinnal liikudes, oksal varitsedes või madallennult saagile peale sööstes. Pesaks okstest kuhi enamasti puu otsas, väga harva maapinnal või kaljudel. Mune 2–3, haub 43 päeva. Pojad saavad lennuvõimeliseks 66–77-päevaselt, suguküpseks 5–6-aastaselt. Eluiga tehistingimustes 21 aastat. Esinevad ränded. Liigi hääbumise põhjuseks on salaküttimine, häirimine, elupaikade hävitamine, toidunappus. Asurkonna taastamiseks on loodud rahvusvaheline töögrupp.

 

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
  • Laste loomaaed

*Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on suletud.
Kassad avatud kell 9-15, ainult kaardimaksed.
Iseteeninduskassad avatud kell 9-17, ainult kaardimaksed.
Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 19ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside