Kaelusmangabei

Cercocebus torquatus

Väljasuremisohus

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Esikloomalised (Primates)
  • Sugukond: Pärdiklased (Cercopithecidae)
Hakka minu vaderiks
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline, täiskasvanud isased erakuna

Toitumine

Toitumine

seemned, viljad, erinevad taimeosad, ka loomne toit

Eluiga

Eluiga

27 aastat

Asustab peamiselt jõeäärseid soiseid metsi, vajadusel ujub. Päevase eluviisiga. Elab karjades, täiskasvanud isased tihti erakuina. Suurema osa ajast tegutseb maapinnal. Häälitsused on mitmekesised, miimika hästi välja kujunenud. Toitub pähklitest, seemnetest, puuviljadest, erinevatest taimeosadest, ka loomsest toidust. Tiinus 168 päeva, sünnib 1 poeg. Metsade hävitamise ja küttimise tõttu on nii mõneski piirkonnas muutunud üliharuldaseks või kadunud.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart