Kaeluspapagoi

Psittacula krameri

Soodsas seisundis

Suurenev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Papagoilised (Psittaciformes)
  • Sugukond: Papagoilased (Psittacidae)
Loomaaia külastusala Faasanid
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

viljad, seemned, õied, nektar

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

üldpikkus 40 cm, kaal 0,12 kg

Asustab poolkõrbeid ja metsatihnikuid kohati kuni 2000 m kõrgusel mägedes. Suurte parvedena kahjustavad põllukultuure: Indias peetakse üheks suuremaks põllukahjuriks. Liiki on sisse talutud Suurbritanniasse ja mujalegi. Pesitseb 3–10 m kõrgusel puu otsas, vahel kaljudel. Esineb rändeid.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets T-P 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Meenepood 10-18
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart