Kaksvarvas-laisik unau

Choloepus didactylus

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Napihambulised
  • Sugukond: Kaksvarvas-laisiklased
Loomaaia külastusala Keskkonnahariduskeskus
Päritolu

Päritolu

Lõuna-Ameerika

Aktiivsus

Aktiivsus

öö

Seltsingulisus

Seltsingulisus

üksikeluline

Toitumine

Toitumine

taim- ja segatoiduline

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

pikkus 63 cm, kaal 4-8 kg

Eluiga

Eluiga

20 (40) aastat

Laisik on maailma aeglaseim imetaja. Ta ripub vihmametsa kõrgel puuvõras ja tuleb maapinnale kord nädalas roojama või siis, kui on vaja toidupuud vahetada. Maas on ta kohmakas ja liigub end esikäppadega edasi tõmmates, vees ujub hästi. Laisiku tihedas ja pikas karvastikus elab vetikas, kes annab loomale roheka tooni ja muudab ta lehestikus veelgi enam märkamatuks. Vastsündinu klammerdub ema kõhukarvadesse ja imeb piima viis nädalat. Ta jääb emaga üheksaks kuuks, misjärel alustab iseseisvat elu.

Loodusvöönd: vihmamets

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-16
  • Loomaaed 9-17
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets T-P 10-16
  • Vihmametsa sissepääs kuni 15:30
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu viimasel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart