Kanada lagle

Branta canadensis

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Hanelised (Anseriformes)
  • Sugukond: Partlased (Anatidae)
Loomaaia külastusala Linnutiigid
Päritolu

Päritolu

Põhja-Ameerika

Toitumine

Toitumine

taimed, puuviljad, teravili, merevetikad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

2-6,5 kg

Üks suuremaid hanesid, kaal 2–6,5 kg. Algupärane levila Põhja-Ameerikas. Sissetalutud Euroopasse ja Uus-Meremaale. Asustab mitmekesiseid maastikke tundrast poolkõrbeni, elab peamiselt veekogude ligiduses. Talvitub rannaniitudel, järvedel, varjulistel merelahtedel ja kultuurmaastikel. Sissetalutud populatsioonid on enamasti paiksed. Sööb taimi, sh puuvilju, talvel teravilja ja merevetikaid. Pesitseb kevadel, üksikpaaridena või kolooniates. Pesaks on taimeosade ja udusulgedega vooderdatud lohk maapinnal. Kurnas 4–7 muna, haudeaeg 24–30 päeva. Eestis harv läbirändaja ja juhuslik suvilind, keda on kohatud ka pesitsemas.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart