Kanada lagle

Branta canadensis

CANADA GOOSE
КАНАДСКАЯ КАЗАРКА
KANADANHANHI

Sugukond: Partlased (Anatidae)

Üks suuremaid hanesid, kaal 2–6,5 kg. Algupärane levila Põhja-Ameerikas. Sissetalutud Euroopasse ja Uus-Meremaale. Asustab mitmekesiseid maastikke tundrast poolkõrbeni, elab peamiselt veekogude ligiduses. Talvitub rannaniitudel, järvedel, varjulistel merelahtedel ja kultuurmaastikel. Sissetalutud populatsioonid on enamasti paiksed. Sööb taimi, sh puuvilju, talvel teravilja ja merevetikaid. Pesitseb kevadel, üksikpaaridena või kolooniates. Pesaks on taimeosade ja udusulgedega vooderdatud lohk maapinnal. Kurnas 4–7 muna, haudeaeg 24–30 päeva. Eestis harv läbirändaja ja juhuslik suvilind, keda on kohatud ka pesitsemas.

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-18

Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside