Karakal

Caracal caracal

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kiskjalised (Carnivora)
  • Sugukond: Kaslased (Felidae)
  • Loodusvöönd: puisrohtla ja hõrendik, aastaajati niiske mets, poolkõrb ja kõrb
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Paksunahaliste maja
Aktiivsus

Aktiivsus

öine

Seltsingulisus

Seltsingulisus

üksikeluline, paaris

Toitumine

Toitumine

sõralised, väikesed imetajad, linnud, roomajad, korjused, selgrootud, kalad, rohttaimed

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

isane 90 cm, emane 85 cm, sabapikkus 25 cm, kaal 15 kg

Eluiga

Eluiga

12 (20) aastat

Karakal, keda kutsutakse ka kõrbeilveseks, on lähemas suguluses kuldkassi ja servaliga, mitte ilvesega. Ta eelistab elada kuivemas metsas või savannis ja võib kaua joomata olla: veevajaduse rahuldab ta saakloomade kehavedelike abil. Ülihea hüppevõimega: seisvast asendist võib linde jahtides hüpata kuni 3 m kõrgusele. Nagu gepardeid nii on ka karakale treenitud jahti pidama India ülikute meeleheaks.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart