Kassikakk

Bubo bubo

EURASIAN EAGLE-OWL
ФИЛИН
HUUHKAJA

Sugukond: Kaklased (Strigidae)

Suurim kakuline. Eelistab raba, okasmetsa, kuuse-segametsa. Tegutseb öösel, päeval peitub tihnikus või okaspuude võrades. Jahib peamiselt pisiimetajaid ja linde, aga ka mardikaid, konni, kalu. Eelistab saaklooma suurusega 0,2–2 kg. Esineb kannibalismi. Pesa teeb maapinnale. Kogu eluks kokku jääv paar kasutab üht pesapaika korduvalt. Kurnas 2–4 muna. Emalind haub u 35 päeva, isalind toidab teda. Eluiga on tehistingimustes kuni 60 aastat. Eestis hajusalt levinud väikesearvuline haudelind, keda võib kohata aasta ringi. Ohustab peamiselt häirimine pesitsemise ajal ja toitumistingimuste halvenemine.

kassikakk_Maaja Kitsing

Avatud

  • Kassa
    9-15
  • Siseekspositsioonid *
    10-16
  • Laste loomaaed
    10-17

Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside