Kassikakk

Bubo bubo

Soodsas seisundis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kakulised (Strigiformes)
  • Sugukond: Kaklased (Strigidae)
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Kullimägi
Aktiivsus

Aktiivsus

öine

Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris

Toitumine

Toitumine

pisiimetajad, linnud, mardikad, konnad, kalad

Eluiga

Eluiga

tehistingimustes 60 aastat

Suurim kakuline. Eelistab raba, okasmetsa, kuuse-segametsa. Tegutseb öösel, päeval peitub tihnikus või okaspuude võrades. Jahib peamiselt pisiimetajaid ja linde, aga ka mardikaid, konni, kalu. Eelistab saaklooma suurusega 0,2–2 kg. Esineb kannibalismi. Pesa teeb maapinnale. Kogu eluks kokku jääv paar kasutab üht pesapaika korduvalt. Kurnas 2–4 muna. Emalind haub u 35 päeva, isalind toidab teda. Eluiga on tehistingimustes kuni 60 aastat. Eestis hajusalt levinud väikesearvuline haudelind, keda võib kohata aasta ringi. Ohustab peamiselt häirimine pesitsemise ajal ja toitumistingimuste halvenemine.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart