Kinkažu ehk haspelkaru

Potos flavus

Soodsas seisundis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kiskjalised (Carnivora)
  • Sugukond: Pesukarulased (Procyonidae)
Loomaaia külastusala Väike troopikamaja
Aktiivsus

Aktiivsus

öine

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

viljad, putukad, õied, lehed, nektar

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kehapikkus 55 cm, sabapikkud 50 cm, kaal 3,5 kg

Eluiga

Eluiga

29 (40) aastat

Kinkažud kutsutakse ka öiseks hulkujaks ja meekaruks. Tal on pikk haardsaba ja kõverdunud küünistega haardevõimelised käpad. Ta on väga painduv ja nõtke, tagajäsemed täielikult väljapööratavad. Armastab küpseid vilju, toitudes ripub sageli pea alaspidi. Võib olla nuhtluseks kookoseistandustes, kus sööb tooreid vilju. On oluline taimeseemnete levitaja ja tolmeldaja. Seltsing koosneb enamasti kahest isasest ja ühest emasest ning nende järglastest. Võivad ööbida koos, kuid toituvad sageli eraldi.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart