Kõrvukräts

Asio otus

NORTHERN LONG-EARED OWL
УШАСТАЯ СОВА
SARVIPÖLLÖ

Sugukond: Kaklased (Strigidae)

Iseloomulikud pikad “sulgkõrvad” on rahulikus olekus langetatud ja nähtamatud. Silmad oranžid. Elutseb künklikul kultuurmaastikul, metsatukkades, ei pelga inimasustust. Öölind. Toitub uruhiirtest, ajuti ka muudest hiirtest ja väikelindudest, keda jahib niitudel, põldudel ja soodes. Pesitsusperiood veebruarist juulini. Pesa ei ehita, kasutab vanu varese-, haraka-, orava- või röövlinnupesi. Kurnas 5–7 muna. Emalind haub 26–28 päeva. Pojad lennuvõimestuvad juuni keskel. Soodsatel aastatel võib pesitseda kaks korda. Esineb rändeid. Pikim eluiga looduses 27 aastat 9 kuud. Eestis üldlevinud väikesearvuline haudelind märtsist novembrini, talvitujana harv.

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
  • Laste loomaaed

*Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on suletud.
Kassad avatud kell 9-15, ainult kaardimaksed.
Iseteeninduskassad avatud kell 9-17, ainult kaardimaksed.
Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 19ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside