Kumai-kaeluskotkas

Gyps himalayensis

HIMALAYAN GRIFFON VULTURE
КУМАЙ или СНЕЖНЫЙ ГРИФ
HIMALAJANKORPPIKOTKA

Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)

Kaeluskotkastest suurim: siruulatus üle 3 m. Elutseb kõrgmäestikes, enamasti 1500–4000 m kõrgusel. Kõrgel õhus hõljudes hoiab silma peal ääretul maaalal, otsides raipeid ja jälgides teisi raisakotkaid. Toitub eranditult lõpnud loomadest. Joob palju. Pesitseb üksi või kuni kuuest paarist koosnevates gruppides. Kaljul asuvasse raagudest pessa muneb 1 muna. Haudeaeg u 50 päeva. Hauvad ja poja eest hoolitsevad mõlemad vanemad: toidavad poega oma maosisu välja oksendades. Poeg püsib pesas 7 kuud või enamgi.

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19*
  • Laste loomaaed
    10-18*

*Avatud väike troopikamaja ja paksunahaliste maja. Suur troopikamaja ning laste loomaaia laut on suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 20ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside