Kumai-kaeluskotkas

Gyps himalayensis

Ohulähedane

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Haukalised (Accipitriformes)
  • Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)
Loomaaia külastusala Kullimägi
Toitumine

Toitumine

korjused

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

siruulatus üle 3 m

aeluskotkastest suurim: siruulatus üle 3 m. Elutseb kõrgmäestikes, enamasti 1500–4000 m kõrgusel. Kõrgel õhus hõljudes hoiab silma peal ääretul maaalal, otsides raipeid ja jälgides teisi raisakotkaid. Toitub eranditult lõpnud loomadest. Joob palju. Pesitseb üksi või kuni kuuest paarist koosnevates gruppides. Kaljul asuvasse raagudest pessa muneb 1 muna. Haudeaeg u 50 päeva. Hauvad ja poja eest hoolitsevad mõlemad vanemad: toidavad poega oma maosisu välja oksendades. Poeg püsib pesas 7 kuud või enamgi.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart