Laiknokk-part

Anas poecilorhyncha

Soodsas seisundis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Hanelised (Anseriformes)
  • Sugukond: Partlased (Anatidae)
Loomaaia külastusala Linnutiigid
Aktiivsus

Aktiivsus

päev

Seltsingulisus

Seltsingulisus

parves

Toitumine

Toitumine

omnivoor

Elab sisemaa veekogudel, märgaladel ja soodes, eelistab avamaastikku. Toitub peamiselt vee- ja maismaataimedest ning nende seemnetest, harvem veeselgrootutest (putukad ja nende vastsed, ussid, molluskid jms.), külastab ka riisipõlde. Pesitsemine oleneb vihmaperioodist ja veerohkusest: põhja pool tavaliselt juulist septembrini, lõuna pool novembrist detsembrini. Pesa enamasti maapinnal, kurnas 8–14 muna, pojad kooruvad 24 päeva pärast. Aastas võib olla mitu pesakonda. Mõnedes piirkondades on jahilinnuks.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu viimasel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart