Lakkhunt

Chrysocyon brachyurus

MANED WOLF
ГРИВИСТЫЙ ВОЛК
HARJASUSI

Sugukond: Koerlased (Canidae)

Lõuna-Ameerika ainulaadne suur koerlane. Kõrged jalad (õlakõrgus 76 cm) aitavad liikuda ja saaki tabada kõrge rohuga maastikul. Suured kõrvad töötavad lokaatorina, tabades saaklooma pisimagi krabina. Videviku- ja ööloomad. Kõigesööjad, kelle toidust suure osa moodustavad taimed. Paariline, kellega jagatakse üht 20–30 km² suurust territooriumi, valitakse kogu eluks, kuid kaasad kohtuvad harva, peamiselt ainult sigimisperioodil. Pojad (2–5) sünnivad kord aastas tihedasse taimestikku peidetud pesas pimedate ja abitutena. Poegade üleskasvatamisel osalevad mõlemad vanemad. Eluiga 12–15 a. Lakkhunti ohustab looduslike elupaikade hävimine.

lakkhunt_Maaja Kitsing

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside