Lakktuvi

Caloenas nicobarica

Ohulähedane

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Tuvilised (Columbiformes)
  • Sugukond: Tuvilased (Columbidae)
Loomaaia külastusala Kagu-Aasia vihmamets
Päritolu

Päritolu

Aasia

Toitumine

Toitumine

vili

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

32-35 cm ja 460-600 g

Lakktuvi on oma nime vääriline – linnu kaelale langeb hõbejalt läikivatest sulgedest lakk. Sulestik on rohekaspronksja metalliläikega. Lakktuvi peetakse väljasurnud dodo üheks lähemaks elus olevaks sugulaseks. Erinevalt lennuvõimetust dodost rändab lakktuvi regulaarselt saarte vahet. Kiskjate eest pelgupaika pakkuvatelt väikesaartelt lendavad lakktuvide parved suurematele saartele või mandri rannikule toituma. Kui mahakukkunud puuvilju ja seemneid otsivaid tuvisid miski ehmatab, lendavad nad tiivarobina saatel puu otsa varjule.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu viimasel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart