Manul

Otocolobus manul

Soodsas seisundis

Suurenev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kiskjalised (Carnivora)
  • Sugukond: Kaslased (Felidae)
  • Loodusvöönd: kivised alpiaasad ja laugjalt künklikud stepid
Loomaaia külastusala Sise-Aasia
Aktiivsus

Aktiivsus

videviku, harvem keskpäeval

Toitumine

Toitumine

viiksjänesed, pisinärilised, linnud

Eluiga

Eluiga

kuni 11,5 aastat

Elupaigana eelistab kiviseid alpiaasasid ja laugjalt künklikku steppi. Pikk ja tihe karvastik kaitseb talvekülma eest, lame pea hõlbustab jahipidamist väheste varjumisvõimalustega aladel. Toitub viiksjänestest, pisinärilistest, lindudest. Aktiivne videvikus, harva kohtab teda ka keskpäeval. Pesitseb väikestes õõnsustes ja kaljulõhedes või kasutab teiste loomade (ümisejate, rebaste, mäkrade) urge. Tiinus 66–75 päeva, pesakonnas 3–6(8) poega, kes suguküpseks saavad aastaselt. Manulit on kütitud tema kauni karvakasuka pärast. Paiguti on süstemaatiliselt hävitatud ka tema põhilist saaklooma viiksjänest.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart