Merikotkas

Haliaeetus albicilla

WHITE-TAILED EAGLE
ОРЛАНБЕЛОХВОСТ
MERIKOTKA

Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)

Põhja-Euroopa suurim röövlind. Elab linnu- ja kalarikaste vete lähedal. Saaki jahib piki mereranda ja märgaladel. Põhitoiduks keskmise suurusega kalad ja linnud. Suure okstest pesa teeb puu otsa või kaljueendile, harva maapinnale. Kurnas 2 (1–3) muna. Hauvad (u 38 päeva) ja poegade eest hoolitsevad mõlemad vanemad. Suguküpsed 5-aastaselt. Eluiga kuni 42 aastat. Merikotkaid on hävitatud ja nad on kadunud paljudest piirkondadest. Tänu kaitsele on arvukus Euroopas tõusmas. Meil on merikotkas taastuva arvukusega haruldane haudelind peamiselt Lääne-Eestis ja Emajõe-Peipsi vesikonnas.

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
  • Laste loomaaed

*Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on suletud.
Kassad avatud kell 9-15, ainult kaardimaksed.
Iseteeninduskassad avatud kell 9-17, ainult kaardimaksed.
Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 19ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside