Must-toonekurg

Ciconia nigra

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Toonekurelised (Ciconiiformes)
  • Sugukond: Toonekurglased (Ciconiidae)
Loomaaia külastusala Linnutiigid
Toitumine

Toitumine

kalad, kahepaiksed, selgrootud, väiksemad roomajad ja imetajad, linnud

Eluiga

Eluiga

tehistingimustes elanud 31 aastat

Peidulise eluviisiga. Pesitseb puutumatutes vanades metsades. Toitu – kalu, kahepaikseid, selgrootuid, ka väiksemaid roomajaid, pisiimetajaid ja linde – otsib niisketelt niitudelt, luhtadelt, sooservadest ja madalast veest. Kokkupuuteid inimesega väldib. Pesa ehitab suurte puude otsa, kaljudele, vahel kasutab kulliliste pesi. Pesa juures teeb pehmet vilejat häält, harvemini nokaklõbinat. Kurnas 3–4(6) muna, haudeaeg 32–38 päeva. Suguküpseks saab 3-aastaselt. Tehistingimustes on elanud 31 aastat. Loodusest hääbumise põhjuseks on metsade maharaiumine, märgalade kuivendamine ja pestitsiidide kasutamine. Eestis harv haudelind.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart