Neitsikurg

Anthropoides virgo

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kurelised (Gruiformes)
  • Sugukond: Kurglased (Gruidae)
Hakka minu vaderiks
Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris

Toitumine

Toitumine

taimed, seemned, putukad, ussid, sisalikud

Väikseim kureline. Erinevalt enamikust kurgedest on neitsikure pea täielikult sulgedega kaetud ning punased nahapaljandid näol puuduvad. Stepilind, kes elab ka kultuurmaastikes ja madalate veekogudega rohumaadel. Toitub taimedest ja seemnetest, ka putukatest, ussidest, sisalikest. Pesitseb üksikpaaridena enamasti aprillis-mais. Pesitsemisele eelnevad omapärased paaritumismängud, millest võtavad osa kõik ümberkaudsed liigikaaslased. Vähese vooderdusega pesa teeb maapinnale, pelgamata inimasustuse lähedust. Neitsikurg on kergesti kodustatav. Kurnas tavaliselt 2 muna. Haudeaeg 27–29 päeva. Liiki ohustab peamiselt elupaikade vähenemine.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart