Pintšetamariin

Saguinus oedipus

Kriitilises seisundis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Esikloomalised (Primates)
  • Sugukond: Küünisahvlased (Callithrichidae)
  • Loodusvöönd: rannikuvihmamets
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Väike troopikamaja
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

viljad, nektar, seemned, putukad, sisalikud, kahekapaiksed, kummivaik, linnud, munad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kehapikkus 23 cm, sabapikkus 37 cm, kaal 0,4 kg

Eluiga

Eluiga

13 aastat

Pungiliku väljanägemisega pintšetamariinid veedavad oma elu kõrgete puude võrastikus. Tegutsevad 3–13 isendist koosnevate perekondlike seltsingutena. Järglasi toob vaid kõrgeima staatusega emane, kelle eest hoolitseb peamiselt isaloom, kandes poegi enda küljes ja soojendades neid oma kehaga.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-18
  • Siseekspositsioonid 10-19
  • Laste loomaaed ja meenepood 10-19
  • Laste loomaaia õueala 10-18
  • Loomaaed 9-20
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart