Puna-rosellapapagoi

Platycercus elegans

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Papagoilised (Psittaciformes)
  • Sugukond: Papagoilased (Psittacidae)
  • Loodusvöönd: aastaajati niiske mets
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Laste loomaaed
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris, seltinguline

Toitumine

Toitumine

viljad, seemned, õied, nektar, putukad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

üldpikkus 34 cm, sabapikkus 16 cm, tiibade siruulatus 49 cm, kaal 0,12 kg

Eluiga

Eluiga

30 aastat

Isane on emasest kuni 15% suurem ja laiema nokaga. Monogaamne. Pesapaiga – vähemalt meetrisügavuse õõnsuse enam kui 30 m kõrgusel puuladvas – valib välja emalind. Koos tehakse pesa, kuid haub emane üksi. Pojad väljuvad pesast 30-päevaselt, misjärel neid toidetakse veel 2–3 nädalat. Suguküpseks saavad 16-kuuselt. Pesitsusperioodil võivad pesitsevad emased liigikaaslaste pesi ja mune lõhkumas käia.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart