Raipekotkas

Neophron percnopterus

Väljasuremisohus

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Haukalised (Accipitriformes)
  • Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)
Loomaaia külastusala Kullimägi
Toitumine

Toitumine

raiped, jäätmed, selgroogsete väljaheited, linnumunad, elussaak, datlid

Eluiga

Eluiga

tehistingimustes 37 aastat

Elutseb kuivadel ja viljatutel avamaastikel, ka eelmäestikes ja mägedes kuni 4500 m kõrgusel. Kaasajal on jäänud sõltuvusse inimasulate jäätmehoidlatest, elab prügimägedel, ka linnades. Toitub peamiselt raipeist ja jäätmetest, ka selgroogsete väljaheidetest, linnumunadest ja elusast saagist. Jaanalinnu munade purustamiseks kasutab kive. Taimsest toidust eelistab datleid. Joob palju vett ja supleb meelsasti. Pesitseb kaljudel, varemetes, vahel ka puude otsas. Kurnas 1–2 muna. Haudeaeg 42 päeva. Hauvad ja poegi toidavad mõlemad vanemad. Tehistingimustes on elanud kuni 37 aastat.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart