Raisakotkas

Aegypius monachus

CINEREOUS VULTURE
ЧЕРНЫЙ ГРИФ
MUNKKIKORPPIKOTKA

Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)

Vana Maailma suurimaid röövlinde – tiibade siruulatus 2,5–3 m. Asustab kõrgendikumetsi ja mägialasid, ka alpiaasasid. Eestis eksikülaline. Saaki otsib aeglasel purilennul, toitub peamiselt raipeist. Nokaga suudab purustada nahka ja kõõluseid. Suure okstest pesa teeb puu otsa.  Kurnas 1, harva 2 muna. Haudeaeg 54–56 päeva. Tehistingimustes on elanud 39 aastat. Liik on kadunud paljudelt aladelt levila lääneosas, põhjuseks pesitsusmetsade hävitamine, toidunappus, ka jälitamine ja mürgitatud söödad. Loomaaiad osalevad liigi Euroopa asurkondade taastamise programmis. Loodusesse laskmiseks on viidud raisakotkaid ka Tallinna loomaaiast.

Raisakotkas oli esimene röövlinnuliik, kes Tallinna loomaaia uuel Veskimetsa asumis paikneval territooriumil haudus välja ja kasvatas üles oma järglase: 1989. aastal koorunud ja vanemate pesas sirgunud noorlind saadeti rahvusvahelise programmi raames Mallorcale.

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19*
  • Laste loomaaed
    10-18*

*Avatud väike troopikamaja ja paksunahaliste maja. Suur troopikamaja ning laste loomaaia laut on suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 20ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside