Serval

Leptailurus serval

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kiskjalised (Carnivora)
  • Sugukond: Kaslased (Felidae)
Loomaaia külastusala Lõvimaja
Päritolu

Päritolu

Aafrika

Aktiivsus

Aktiivsus

videvik

Seltsingulisus

Seltsingulisus

üksikeluline

Toitumine

Toitumine

närilised, linnud, putukad

Eluiga

Eluiga

kuni 19 aastat

Pikajalgne sale ja lühikese sabaga serval on hästi kohastunud kõrges rohus saaki püüdma. Ta asustabki peamiselt kõrgerohulist savanni veekogude läheduses, samas ei pelga ka kultuurmaastikke. Põhitoiduks närilised. Saagi asupaiga rohus määrab kuulmise järgi ning ohvri tabamiseks teeb iseloomulikke kuni 4 meetri pikkuseid hüppeid. Linde ja putukaid püüab hüpates õhku ja napsates neid esikäppade vahele. Aktiivne enamasti videvikus. Keskpäeval ja öösel puhkab. Sigimisvõimeline aasta läbi. Tiinus 73 päeva, poegi 1–5.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets E 11-18, T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-18
  • Meenepood 10-17

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart