Siberi kaljukits

Capra sibirica

SIBERIAN IBEX
СИБИРСКИЙ ГОРНЫЙ КОЗЁЛ
SIPERIAN ALPPIKAURIS

Üks kogukamaid ja arvukamaid kaljukitseliike, kelle levila langeb suures osas kokku lumeleopardi levilaga. Seetõttu on ta selle kiskja üks olulisemaid saakloomi. Siberi kaljukits elab 3200–5000 m kõrgusel, teda leidub madalatel mägedel ja mäejalamitel, aga ka metsapiirist kõrgemal, kus alpiaasad vahelduvad kaljurünkadega.

Isaslooma sarve pikkus kuni 147 cm

Võrdlemisi lai looduslik levila hõlmab Sise-Aasia mägiseid piirkondi (Pamiir, Tian Shan, Altai, Tiibet). Siberi kaljukitse võib kohata Afganistanis, Pakistanis, Venemaal (Lõuna-Siber), Loode-Indias, Loode-Hiinas, Kasahstanis, Kõrgõstanis, Tadžikistanis, Mongoolias.

Siberi kaljukitse ohustavad eelkõige koduloomade karjatamine, salaküttimine ja elupaikade häving. Arvukus: >250 000, ↔ ↓

Siberi-kaljukits-Christina-Daous

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside