Sini-kõrvukfaasan

Crossoptilon auritum

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kanalised (Galliformes)
  • Sugukond: Faasanlased (Phasianidae)
  • Loodusvöönd: metsastepp, rohtla, poolkõrb
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Faasanid
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris, seltsinguline

Toitumine

Toitumine

puulehed ja võrsed, rohttaimed, putukad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

üldpikkus 96 cm, sabapikkus 53 cm, kaal isastel 1,9 kg, emastel 1,6 kg

Isas- ja emaslind on väliselt sarnased, emane vaid kogult veidi väiksem ja ilma kannusteta. Asustab okas- ja segametsi, kadakatihnikuid ja alpiniitude põõsastikke ülevalpool metsapiiri. Talveaja veedab gruppides, pesitsusperioodil paarides. Pesaks on lihtne lohk maapinnal puu või põõsa varjus. Haub vaid emalind.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart