Sini-paabulind

Pavo cristatus

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kanalised (Galliformes)
  • Sugukond: Faasanlased (Phasianidae)
  • Loodusvöönd: puisrohtla ja hõrendik, aastaajati niiske mets
Hakka minu vaderiks
Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

seemned, rohttaimed, viljad, roomajad, väikesed imetajad, selgrootud

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

isane 200 cm, kaal 5 kg, emane 95 cm, kaal 3 kg, siruulatus 120 cm

India rahvuslind, mitmes piirkonnas omab religioosset tähtsust püha linnuna. Asustab jõgedeäärseid niiskeid heitlehiseid metsi kuni 2000 m üle merepinna, ka kultuurmaastikke ja viljapuuaedu. Kõigesööja. Isase sabasulgede pikkus kuni 160 cm. Pesitsusperioodil koguneb isaslinnu juurde 4–5 emalindu. Pesa peidab võsastikku. Liiki on sisse talutud mitmele poole maailmas.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart