Sudaani maasarvik

Bucorvus abyssinicus

NORTHERN GROUND-HORNBILL
АБИССИНСКИЙ РОГАТЫЙ ВОРОН
KALKKUNASARVEKAS

Asustab savanni ja võsastunud poolkõrbe, ka mägialasid. Toitub maapinnal kõndides selgrootutest ja väikestest selgroogsetest, ka raipest, puuviljadest, seemnetest, maapähklitest. Elab 2–3-linnulistes gruppides. Haruharva, toidukülluse korral, võib moodustuda 20-isendiline parv. Pesa teeb baobabi või mõne muu puu õõnde, kaljuprakku või inimese ehitatud mesitaru-pakku. Sissekäiku kinni ei müüri. Kurnas 2 muna, haudeaeg 37–41 päeva. Haub emalind. Pesal toidab teda isane. Teisena koorunud poeg jääb nälga ja hukkub. Eluiga tehistingi-mustes 40 aastat.

Sudaani-maasarvik-Aleksandr-Lebedev

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside