Suhkru-liugurpossum

Petaurus breviceps

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kaksieeshambulised (Diprotodontia)
  • Sugukond: Possumlased (Petauridae)
  • Loodusvöönd: vihmamets, aastaajati niiske mets, puisrohtla ja hõrendik
Loomaaia külastusala Laste loomaaed
Aktiivsus

Aktiivsus

öine

Seltsingulisus

Seltsingulisus

üksikeluline, seltsinguline

Toitumine

Toitumine

nektar, kummivaik, õied, selgrootud, viljad, väikesed imetajad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kehapikkus 20 cm, sabapikkus 30 cm, isane 0,14 kg, emane 0, 12 kg

Eluiga

Eluiga

14 aastat

Külgedel lennus, mis algab randmest. Liugleb kuni 45 m. Kukkur on hästi arenenud ja avaneb ettepoole. Kõigesööja. Külma ilma või toidunappuse korral langeb tardumusse. Territoriaalses grupis kuni seitse vanalooma ja nende pojad, domineerivad 1–2 vanemat isast. Aastas kuni kaks pesakonda. Poeg laseb nisa lahti 40-päevaselt ja väljub kukrust 70-päevaselt. Suguküpseks saab aastaselt.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart