Tulipart

Tadorna ferruginea

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Hanelised (Anseriformes)
  • Sugukond: Partlased (Anatidae)
Loomaaia külastusala Linnutiigid
Aktiivsus

Aktiivsus

päev

Seltsingulisus

Seltsingulisus

parves

Toitumine

Toitumine

omnivoor

Levinud peamiselt stepi- ja kõrbevööndis. Elupaigaks riimveelised stepiveekogud, sisemaa märgalad ja järved. Isaslinnul must kaelarõngas ainult hundsulestikus. Sööb taimede lehti, varsi, seemneid, juurvilja ja viljateri, maa- ja veeselgrootuid, väikesi kalu ja kahepaikseid. Pesitseb üksikpaaridena või väikestes gruppides märtsis-aprillis. Pesa teeb urgu, järsaku orva, puuõõnde, varemetesse. Kurnas 8–9 muna, haudeaeg umbes 28–29 päeva. Euroopas arvukus vähenenud, kuid Kesk-Türgi mägijärvedel karakterliik. Lääne-Euroopas sage pargilind. Eestis eksikülaline.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu viimasel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart