Hõbefaasan

Lophura nycthemera

Soodsas seisundis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kanalised (Galliformes)
  • Sugukond: Faasanlased (Phasianidae)
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Faasanid ja Kagu-Aasia vihmamets
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

üksikeluline

Toitumine

Toitumine

puulehed ja võrsed, seemned, viljad, putukad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

isastel üldpikkus 123 cm, sabapikkus 65 cm, emastel üldpikkus 70 cm, sabapikkus 28 cm, isased 1,6 kg, emased 1,2 kg

Asustab metsi 600–2100 m kõrgusel, harva esineb ka avatud aladel. Pulmaajal on kuked riiakad ning kaitsevad oma territooriumi. Hõbefaasan toodi Euroopasse 17. sajandil Hiinast ja Jaapanist ning teda kasvatatakse siiani dekoratiivlinnuna.

Faasanitele üldjuhul omaselt on ka hõbefaasani sugu kergesti eristatav. Isaslinnu sulestik on toretsev ja silmapaistev, emaslinnu oma tagasihoidlikum ja sulandub ideaalselt keskkonda. Faasanikukkede jalad on varustatud teravate kannustega, mida rivaalid kasutavad võitluses territooriumi ja partnerite pärast. Territooriumit kaitsnud isaslind paaritub kõigi seal viibivate emaslindudega. Faasanitibud on koorudes hästi välja arenenud ja hakkavad juba varsti vanematele järgnema.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu viimasel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart