Käharpelikan

Pelecanus crispus

DALMATIAN PELICAN
КУДРЯВЫЙ ПЕЛИКАН
KIHARAPELIKAANI

Sugukond: Pelikanlased (Pelecanidae)

Pelikanidest suurim: kaal kuni 13 kg, tiibade siruulatus üle 3 meetri. Elutseb sarnaselt roosapelikanile jõgede-järvede ääres ja suudmelahtedel, aga pesitseb väiksemates kolooniates. Toitub kaladest, keda püüab üksi või kahe-kolmekesi. Vahel koopereerub kormoranidega. Pesitseb kindlatel pesitsusaladel. Oksaraagudest, rohust ja pilliroost pesa teeb tihedasse veetaimestikku või ujuvsaarekesele, ka inimese poolt ehitatud spetsiaalsetele platvormidele. Kurnas 2 (1–6) muna, haudeaeg 30–34 päeva. Hääbumise põhjuseks on elupaikade hävimine, häirimine kolooniates, otsene jälitamine kala- ja jahimeeste poolt.

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-18

Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside