Väikeluik

Cygnus bewickii

BEWICK’S SWAN
МАЛЫЙ ЛЕБЕДЬ

Sugukond: Partlased (Anatidae)

Laululuigest väiksem, nokal vähem kollast. Huikab heledalt. Pesitseb arktilise tundra madalatel veekogudel. Talvitub soodes, rohumaadel ja põldudel, sageli rannikupiirkonnas. Toitub peamiselt veetaimede lehtedest, vartest, juurtest ja rohust. Vahel sööb väikesi kalu. Talvel toitub kartulitest ja teraviljast. Pesitseb üksikpaaridena mai-juuni teisel poolel. Pesaks suur taimeosadest kuhi maapinnal. Kurnas 3–5 muna, haudeaeg 29–30 päeva. Suguküps 3–4-aastaselt. Eestis harilik läbirändaja märtsis-aprillis, oktoobris-novembris. Juhuslikult võib talvituda. Rändepeatustel viibib nii rannikul kui sisemaa põldudel ja märgaladel

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside