Valgepea-merikotkas

Haliaeetus leucocephalus

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Haukalised (Accipitriformes)
  • Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)
Loomaaia külastusala Kullimägi
Toitumine

Toitumine

kalad, linnud, roomajad, imetajad, raiped, toidujäänused

Eluiga

Eluiga

tehistingimustes 47 aastat

USA vapilind valgepea-merikotkas on lähedane liik Euraasias elavale merikotkale. Elupaigana eelistab rannikualasid, suudmelahtesid, jõgede ja järvede kaldaalasid. Talvel võib teda sageli kohata kuivades pujusteppides ja kõrbetes. Toit mitmekesine: suvel peamiselt kalad ja linnud, ka roomajad, talvel imetajad, raibe ja toidujäänused. Pesa paigutavad maapinnale, kaljule, põõsa või puu otsa, sageli pesitsevad rannajoonel. Aastatega võivad pesad muutuda hiigelsuurteks (laius 2,5 m, sügavus 4 m). Kurnas 2(4) muna, haudeaeg 35 päeva. Suguküpseks saab 4. eluaastal. Tehistingimustes on elanud 47-aastaseks.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart