Buhhaara uriaal

Ovis orientalis bocharensis

BUKHARA URIAL or AFGAN URIAL SHEEP
БУХАРСКИЙ УРИАЛ
BUKHARANURIAALI

Sugukond: Veislased (Bovidae)
Alamsugukond: Kitslased (Caprinae)

Sihvakad ja kergejalgsed buhhaara uriaalid elavad Tadžikistanis, Türkmenistanis, Usbekistanis ja Afganistanis. Neid kohtab neljas isoleeritud mägipiirkonnas piki Amudarja jõge, eelmäestiku tasandikel ja laugetel mäenõlvadel kuni 5500 m kõrgusel. Kaljudele lähevad üksnes vaenlase eest või tõrjutuna kodukariloomade poolt.

Isaslooma sarve pikkus kuni 95 cm

Toituvad rohttaimedest. Täiskasvanud jäärad elavad suvel erakuina või mõnekaupa. Innaajal ühinevad ülejäänud karjaga. Tiinus vältab 155–170 päeva. Kevadel-suvel sünnib 1–2 talle. Eluiga looduses 6 aastat.

Alamliigi on haruldaseks muutnud pidev konkurents koduloomadega vee ja toidu pärast, üleküttimine, kaitsealade süsteemi lagunemine, põuad ja karmid talved.

Buhhaara-uriaal-Christina-Daous Buhhara uriaal 5

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
  • Laste loomaaed

*Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on suletud.
Kassad avatud kell 9-15, ainult kaardimaksed.
Iseteeninduskassad avatud kell 9-17, ainult kaardimaksed.
Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 19ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside