Hallhüljes

Halichoerus grypus

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Loivalised (Pinnipedia)
  • Sugukond: Hülglased (Phocidae)
Toitumine

Toitumine

kalad, vähid, limused

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kuni 300 kg, pikkus kuni 3 m

Hallhüljes on Läänemere kolmest hülgeliigist suurim. Vanad isasloomad kaaluvad kuni 300 kg ja on kuni 3 m pikad. Iseloomulikuks tunnuseks on pikk, isastel pisut kongus koon. Sageli kohtab ka peaaegu musti või kollakaspruune isendeid. Emasloomad on väiksemad ja kõhupoolelt heledamad. Toiduks kalad, vähid ja limused, kes harilikult tervelt alla kugistatakse. Hallhülge levila koosneb 3 asurkonnast: Lääne-Atlandi, Ida-Atlandi ja Läänemere asurkond. Läänemeres kohtab neid kõige enam mere kesk- ja põhjaosas. Hallhülged võtavad ette pikki rändeid üle kogu Läänemere, kuid kevad-talvel naasevad tagasi kindlatesse sigimispiirkondadesse.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart