Kaljukotkas

Aquila chrysaëtos

GOLDEN EAGLE
БЕРКУТ
MAAKOTKA

Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)

Asustab soid, mägesid, platoosid jt avatud maastikke metsatundrast kõrbeni. Toitub väikeimetajatest, lindudest, korjustest. Emaslind on isaslinnust suurem. Paar püsib koos kogu elu. Okstest ja rontidest kuni 2 m läbimõõduga pesa teeb tugeva  puu  otsa või kaljueendile. Kurnas 2 (1–3) muna, haudeaeg 41–45 päeva. Pojad ei kooru üheaegselt ja noorem poeg hukkub sageli. Elab kuni 50 aastat. 19.–20. saj arvukus langes, liik kadus paljudest piirkondadest mürgitatud söötade ja tagakiusamise tõttu. Tänu kaitsele on arvukus tõusmas. Eestis on kaljukotkas rabades elutsev haruldane haudelind.

Kaljukotkas 4

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
  • Laste loomaaed

*Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on suletud.
Kassad avatud kell 9-15, ainult kaardimaksed.
Iseteeninduskassad avatud kell 9-17, ainult kaardimaksed.
Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 19ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside