Merisiga

Cavia porcellus f. domestica

Populatsiooni staatus teadmata

  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Närilised (Rodentia)
  • Sugukond: Merisigalased (Caviidae)
  • Loodusvöönd: Kuivade tasandike madalad põõsastikud
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Laste loomaaed
Päritolu

Päritolu

Kesk- ja Lõuna-Ameerika

Aktiivsus

Aktiivsus

päevane, videviku

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

rohttaimed

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kehapikkus 24 cm, kaal 0,5 kg

Eluiga

Eluiga

8 aastat

Põlvneb Kesk- ja Lõuna-Ameerikast, Euroopasse toodi 16. saj. Nime on merisiga saanud oma ruigava hääle järgi, ehkki ta on näriline ja tal pole midagi ühist ei mere ega sigadega. Tänapäeval on merisiga üks levinumaid labori- ja lemmikloomi. On aretatud mitmeid tõuge. Merisiga on aktiivne päeval. Kahekuise tiinuse järel sünnib 2–4 (vahel kuni 7) poega. Vastsündinud on nägijad ja karvadega kaetud. Emapiima imevad 3 nädalat. Suguküpseks saavad 1–2-kuuselt. Eluiga 6–8 a.

Kodustatud merisea esivanem pole täpselt teada, sest merisiga oli olnud indiaanlaste koduloom juba sadu aastaid enne eurooplaste saabumist Ameerikasse ja erines juba siis välimuselt oma looduslikest sugulastest. Indiaanlased kasvatasid merisigu peamiselt liha- ja ohvriloomana. Merisea looduslikke liike on palju. Nad on sarnased kodustatud meriseaga, kuid nende karvastik on ühetooniline pruun. Enamiku liikide elupaigad on kuivade tasandike madalad põõsastikud, kuhu rajatakse ka urud. Elavad väikeste seltsingutena. Toituvad peamiselt rohttaimedest.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart