Nandu

Rhea americana

GREATER RHEA
НАНДУ
NANDU

Sugukond: Nandulased (Rheidae)

Suur (kõrgus kuni 140 cm, kaal u. 25 kg) lennuvõimetu lind, kel puudub rinnakukiil, tiivad on vähearenenud, jalad kolme varbaga. Asustab pampasid, kamposid ja avatud metsaalasid. Kõigetoiduline: sööb lehti, seemneid, juuri, vilju, ka putukaid jt. selgrootuid, sisalikke, konni, väikesi linde, madusid. Sigimisajal hoiab isalinnu lähedusse mitu emast. Pesaks on taimestikku peidetud madal lohk maapinnal. Üht pesa kasutab kuni 12 emalindu, munedes sinna 13–30 (80) muna. Haub ja poegade eest hoolitseb isalind. Haudeaeg 35–40 päeva. Suguküpseks saab 2–3-aastaselt. Nandut on kütitud liha ja naha saamiseks. Mõnel pool ohustab liigi elupaiku põllumajanduse pealetung.

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside