Paduaan

Gallus gallus domesticus

Populatsiooni staatus teadmata

  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kanalised (Galliformes)
  • Sugukond: Faasanlased (Phasianidae)
Loomaaia külastusala Laste loomaaed
Aktiivsus

Aktiivsus

päev

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsis

Toitumine

Toitumine

seemned, selgrootud

Poola tanukanad olid Lääne-Euroopas tuntud 16. sajandil. Suurem aretustöö läks lahti alates 1835. aastast, mil neid viidi Inglismaale, USA-sse ja Austraaliasse. Saksamaal on nad tuntud paduaani ilukanatõuna.

Tõu peamiseks tunnuseks on suur ümar tanu, kuni 15 cm lai ja kõrge. Tuntakse mitmeid tõuteisendeid: näiteks põsk- ja täishabemega, lokutiteta, kõrvalappideta ja harjata. Tuntakse ka habemeta, kuid lokutitega ja kahe ümara harjakügaraga teisendit. Sulestiku värvused on seejuures väga kontrastsed – valge tanu, must sulestik, must tanu ja valge sulestik. On ka kollakaspruune, kuldsulgseid, siniseid, täiesti valgeid, sagrissulgseid vorme ja selle tõu valgeid bantameid.

Kehamass ♂♂ 2,2–2,5 kg, ♀♀ 1,4–1,6 kg. Lihaomadused keskpärased. Munatoodang aastas 120–180 muna.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets E 11-18, T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-18
  • Meenepood 10-17

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart