Pasknäär

Garrulus glandarius

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Värvulised (Passeriformes)
  • Sugukond: Vareslased (Corvidae)
Loomaaia külastusala Faasanid
Toitumine

Toitumine

selgrootud, linnumunad ja -pojad, pisiimetajad, tõrud

Hakisuurune kirev ja häälekas lind torkab eriti silma sügisel, mil ta tuleb inimasulate juurde talvevarusid soetama. Ta on väga hea häälitsuste matkija, tehes järele teiste lindude hüüdeid, aga ka värava kriiksatusi ja kaevuvinna kolinat. Pesitseb okas- ja kuuse-segametsades, laialehistes puistutes, puisniitudel, ka parkides ja aedlinnades. Toiduks selgrootud, linnumunad ja -pojad, pisiimetajad, sügisel ja talvel tammetõrud. Pesaks on hästi peidetud risupesa kuuse võras. Muneb 4–8 rohekashalli kahvatu mustriga muna. Pojad lennuvõimestuvad juuni lõpul. Eestis aastaringselt harilik haudelind ja läbirändaja.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart