Rookass

Felis chaus

JUNGLE CAT
КАМЫШОВЫЙ КОТ
VIIDAKKOKISSA

Sugukond: Kaslased (Felidae)

Asustab mitmesuguseid elupaiku, eelistab roostikke ja põõsastikke jõgede ja järvede kaldail. Eristatakse mitu alamliiki, kes levila eri paigus erinevad suuruselt ja karvastiku värvuselt. Suhteliselt tihti esineb musta karva isendeid. Päevase eluviisiga. Toiduks pisiimetajad, maod, sisalikud, kalad, konnad ja putukad, harva murrab ka väiksemate hirvede vasikaid. Linde püüab lennult, hüpates kõrgele õhku. Ujub ja sukeldub hästi. Jooksuajal teevad isased tihti madalat haugatust meenutavat häält. Tiinus 60–70 päeva. Varjatud pesas sünnib 2–5 mustatähnilist poega, kes suguküpseks saavad poolteise aasta pärast. Eluiga looduses 10–14 aastat.

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-17

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside