Moko

Kerodon rupestris

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Närilised (Rodentia)
  • Sugukond: Merisigalased (Caviidae)
  • Loodusvöönd: puisrohtla ja hõrendik
Päritolu

Päritolu

Brasiilia

Aktiivsus

Aktiivsus

videviku

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

lehed ja võrsed, õied, viljad, seemned

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kehapikkus 20-40 cm, isane 1 kg, emane 0,75 kg

Eluiga

Eluiga

5 (11) aastat

Mokod on kohastunud eluks kaljudel, hüppavad ja ronivad hästi, võimalusel toituvad puude ladvus. Erinevalt teistest merisigalastest on mokode küünised nürid v.a üks välimine sugemisküünis. Poegivad kuni kolm korda aastas. Pojad sünnivad varjatud kaljulõhedes karvastena ja avatud silmadega. Poegade eest hoolitsevad mõlemad vanemad. Suguküpseks saavad 133-päevaselt. Moko on Caatinga piirkonna endeem Brasiilias.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart