Amuuri leopard

Panthera pardus orientalis

Kriitilises seisundis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kiskjalised (Carnivora)
  • Sugukond: Kaslased (Felidae)
Hakka minu vaderiks
Aktiivsus

Aktiivsus

ööpäev läbi

Toitumine

Toitumine

väikesed ja keskmised sõralised

Leopardi põhjapoolseima levikuga alamliik amuuri leopard on üks ohustatumaid kaslasi kogu maailmas. Amuuri leopard asustab mägitaiga piirkondi, eelistades murdmaastikke, kus vahelduvad seedermänni ja laialehiste puude segametsad ning nulumetsad, kaljulõhangud ja veelahkmed. Teda kohtab harva kõrgemal kui 400 m. Amuuri leopard väldib sügava lumega alasid, ka kaljusele mererannikule tuleb haruharva.

Leopardi alamliikidest on amuuri leopard välimuselt kõige enam eristunud. Suured (5×5 cm) laiade vahedega (kuni 2,5 cm) ja tumeneva keskosaga rosetid kirkal oranžikaskollasel taustal teevad temast ühe kauneima karvakasukaga leopardi. Talvel küünib amuuri leopardi seljakarva pikkus kuni 5 cm ja kõhukarva pikkus kuni 7,5 cm.

Amuuri leopardi levila vähenes XX sajandi jooksul dramaatiliselt. Kui sajandi algul oli amuuri leopard Primorje lõunaosa tavaline asukas, siis ajapikku moodustus 3 isoleeritud asurkonda, millest lõpuks jäi alles vaid üks. Nüüdisajal elab Venemaa, Hiina ja Põhja-Korea kokkupuutealal umbes poolsada isendit.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart